Startelva: Buzz – Alex, Viktor, Ahlgren – Aman, Pontus, Mirwais, Mathias E – Lamin, Anton, Oskar.
Avbytare var:
Martin som spelade innermittfältare sista halvtimmen.
Siseko som spelade anfallare sista 10.
Henke som inte spelade alls.

Efter en jämn och lite trevande inledning började Skansen efter 10-12 min steppa upp och pressade ner oss, fick till 4 hörnor, skapade många halvchanser, ett par riktigt klara, varav en boll som räddades av Viktor (?) på mållinjen men lyckades aldrig få in bollen, delvis på grund av dåliga avslut, dels på ett fint målvaktsspel av Buzz.

Därför satt det väldigt bra när Lamin snodde bollen från deras målvakt och enkelt kunde slå in/vandra in med bollen. Därefter blev spelet åter väldigt jämnt men utan några klara målchanser. I den 42:a min gjorde Lamin ännu ett mål som dock till synes helt korrekt dömdes bort för offside. Vi sprang över huvud taget väldigt mycket offside, ibland ”i onödan”,

I andra halvlek ändrade vi till fyrbackslinje och även om det länge kändes som att de därmed fick lite svårare att ta sig nära vårt mål så gjorde de ändå ett kvitteringsmål redan efter 5 minuter efter ett lite oturligt bolltapp. Efter en ny spelmässigt jämn period slog Mathias E i den 81:a min, efter ett riktigt fint anfall, ett perfekt inlägg till Lamin framför mål som dock inte riktigt fick till avslutet. Istället gjorde Skansen 2-1 två minuter senare. Därefter hjälpte det inte att vi flyttade upp alla våra positioner. Vi kom till flera lägen att skapa målchanser men den sista avgörande passningen/aktionen slarvade vi bort varje gång så vi var aldrig nära någon kvittering. Då var Skansen närmare att utöka sin ledning i den femte av sex tilläggsminuter när deras ständigt farlige nummer 7, som i stort sett alla deras anfall kretsade kring och som vår backlinje i främst första halvlek hade svårt att hinna med, när han fått upp farten, nu hanns fatt av Aman som därmed avstyrde möjligheten.

Sedan Rydsgård gått som tåget på slutet och vunnit fem raka och idag slog Svedala och vi bara vunnit en (plus en w.o) av de sista tio har vi nu hamnat i ett läge där vi om Rydsgård surfar vidare på sin framgångsvåg och slår Limhamn (som förmodligen då redan säkrat seriesegern, har en hängmatch mot Lindeborg på onsdag där det räcker med oavgjort för att i praktiken ha tagit hem serien) i sista matchen måste vi förmodligen slå Janstorp i sista omgången på söndag. Vi slog dem visserligen mycket enkelt borta och de har bara äran att spela för eftersom det är klart att de får kvala neråt men det garanterar förstås inget. Det som inger optimism är att vi nog faktiskt, särskilt när vi förmodligen får tillbaka ett par av de spelare vi saknade idag, är det bättre laget och att vi under många år visat att vi klarat oss bra när det verkligen skulle avgöras.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 6-8 Avslut på mål: 6-12 Avslut utanför 8-7